|
(Magda) |
|
|
ja slyszalam ze juz po 12 dniach mozna robic. a nie wiecie ktore testy sa najbardziej wiarygodne? w aptekach jest ich milion, sama nie wiem ktory kupic a moj chlopak kompletnie sie na tym nie zna. (więcej...) |
|
|
TEST (Danusia) |
|
|
Testy najlepiej kupować w dobrych aptekach, gdzie farmaceuta doradzi nam jaki jest najlepszy. Nie należy używać tych najtańszych, ponieważ mogą fałszować wynik. (więcej...) |
|
|
wiarygodnosc (eluvium) |
|
|
postanowilam poswiecic temu tematowi osobny watek, bo uwazam ze jest on bardzo wazny. chodzi mi o wiarygodnosc testow ciazowych. czy faktycznie ten ktory jest drozszy jest lepszy? czy znacie jakies firmy ktore moglybyscie polecic uznajac za najlepsze? chcialabym miec stu procentowa pewnosc czy jestem czy nie jestem w ciazy. (więcej...) |
|
|
choroby serca w rodzinie (Adam) |
|
|
Mam takie pytanie: czy choroby serca są dziedziczone? kiedyś znalazłem informację na stronie chorobyserca.info.pl
że nie wszystkie choroby serca są dziedziczone. pytam się, ponieważ ja od urodzenia mam arytmię a moja żona właśnie zaszła w ciążę. To nasze pierwsze dziecko i oboje boimy się, że dziecko będzie chore. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. (więcej...) |
|
|
czy test może się mylić (Oliwia) |
|
|
Hej. Zastanawia mnie fakt, czy robiąc test ciążowy wynik był prawdziwy. Z mężem się zabezpieczam stosuję wkładkę domaciczną więc ciąża mało prawdopodobna. Ostatnio miałam dziwne objawy typu ciążowe, zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Raczej w ciąży nie jestem czy jakieś wahania hormonalne mogły zafałszować test? (więcej...) |
|
|
test ciążowy (alicja) |
|
|
Witam
Ostatnio spóźnia mi się okres podejrzewam że jestem w ciąży. jaki test jest najlepszy i kiedy najlepiej go wykonać?
Proszę o informacje bardzo się niepokoje. (więcej...) |
|
|
test ciążowy z krwi (Koli) |
|
|
Po ilu dniach od zapłodnienia można wykonać badanie krwi na obecność ciąży? Wiem, że takie badanie jest najbardziej wiarygodne. (więcej...) |
Jak zajść w ciążę
Zajście w ciążę wcale nie jest takie proste i szybkie, jak może zdawać się większości ludzi. Wciąż dowiadujesz się od swoich znajomych, że spodziewają się dziecka i wciąż staracie się z partnerem tak samo cieszyć się przyjściem na świat własnego?
Ciąża a dieta
Najważniejsze jest, aby nie przesadzać z kaloriami i jeść wybrane rozsądnie produkty wysokowartościowe, bogate w witaminy, minerały, błonnik, np. pełnoziarnisty chleb, ryby, mięso, ryż, świeże warzywa i owoce.
Anemia w ciąży
Rozwijające się dziecko na początku pobiera żelazo z zapasów, które zgromadził organizm matki jeszcze przed ciążą. Później jednak, gdy magazyn robi się pusty, maluch zabiera prawie całe ilości tego pierwiastka dostarczane na bieżąco z twojej diety – konieczne mu są do prawidłowego funkcjonowania.